Social

#legume #crestere preturi #seceta

Seceta distruge culturile si creste pretul legumelor si cerealelor

Seceta din ultima perioada a avut efecte majore asupra agriculturii in romania. Producatorii se asteapta ca legumele si cerealele sa fie de import daca lucrurile vor continua la fel.

Seceta afecteaza grav agricultura

Seceta a compromis culturile din Romania, iar producatorii nu vad semne de imbunatatire a situatiei in agricultura. Culturile de legume si cereale au avut de suferit in proportie de 30%.

Una dintre cele mai afectate culturi este cea a cartofului. Harghita este unul dintre judetele in care cartoful a avut cel mai mult de suferit. Producatorii se asteapta ca romanii sa plateasca pana la 3 lei pentru un kilogram de cartofi, comparativ cu 80 de bani cat era pretul in 2011.

Productia de grau din Romania este la jumatate comparativ cu cea din 2011. Acest lucru ar putea sa creasca pretul painii. Astfel, de la 70 de bani cat a costat un kilogram de grau, acum acesta a ajuns sa coste 1 leu.

Sursa foto: enviroone.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea