Social

#renuntare ora de vara #ora de vara 2018 #ora de vara #trecerea la ora de vara

Se renunta la ora de vara? Decizia luata la nivel european

Parlamentul European a propus eliminarea treceri la ora de vara si de iarna. Schimbarea orei vara si iarna pot deveni o amintire, dupa ce Parlamentul European a votat in favoarea introducerii aceluiasi timp pe tot parcursul anului.

 

Urmeaza insa, ca membrii Consiliului European sa evalueze in detaliu directiva privind ora de vara si cea de iarna.

"Sunt foarte incantat ca dupa ani de discutii la nivelul comisiilor in Parlamentul European a fost dezbatuta aceasta rezolutie si votata astazi in plen. Iar Parlamentul a acceptat propunerea noastra sa intrebe Comisia Europeana sa vina cu o recomandare prin care sa incheiem schimbarea bi-anuala de ora", a spus Sean Kelly, parlamentar european din Irlanda.

Dupa ce a fost supusa la vot, rezolutia adoptata de parlamentarii europeni a inregistrat 153 de voturi impotriva si 12 abtineri, potrivit rtv.ro.

Turcia este prima tara europeana care a luat deja aceasta masura, anul trecut. Astfel, incepand cu 30 octombrie, nu s-a mai trecut la ora de iarna, ramanand la cea de vara. Turcia va fi cu trei ore inainte faţa de ora medie Greenwich (GMT) pe tot parcursul anului. De asemenea, Republica Turca a Ciprului de Nord (RTCN), autoproclamata, a anunţat ca acelasi sistem se va aplica si pe teritoriul sau.

Trecerea la ora de vara 2018

Trecerea la ora de vara in 2018 se va face in ultimul weekend din luna martie. Mai exact pe 25 martie 2018. Ceasul se va da cu o ora inainte, iar ora 3:00 va deveni ora 4:00.

In Europa a fost folosita prima data trecerea la ora de vara, iar Germania a fost prima tara care a introdus schimbarea orei de doua ori pe an. In Romania, schimbarea orei s-a introdus prima data in anul 1917. Sursa foto: pexeles.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea