Social

#renuntare ora de vara #ora de vara

Se renunta la ora de vara si in Romania?! Ce proiect de lege s-a initiat

Se doreste renuntarea la ora de vara si in Romania! Deputatul PMP Marius Pascan a demarat un proiect de lege prin care propune acest lucru, sustinadn ca aceasta modificare anuala are efecte asupra populatiei, dar si asupra transporturilor.

Introdusa in anul 1916, ca o necesitate impusa de conditiile economice generate de Primul Razboi Mondial, ora de vara a avut drept scop crearea unei economii in privinta consumului de energie electrica si termica", potrivit expunerii de motive.

In urma unor studii recente, s-a demonstrat ca odata cu schimbarea orei, nu se face economie in privinta consumului de curent si nici nu are efecte bune asupra sanatatii umane.

„Potenţialele efecte negative inclusiv asupra sănătăţii populaţiei ale modificării bianuale ale ore au fost subliniate inclusiv la nivelul Parlamentului European, solicitându-se prin vot majoritar o rezoluţie la nivelul Consiliului European pentru revizuirea regimului actual al orei de vară", se arată în documentul citat.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea