Social

#cod galben de ninsori #ninsori #prognoza #vreme

Se intoarce iarna! Vin ninsori si vant puternic

Soarele care a stralucit in ultimele zile va deveni amintire. De maine de la pranz, vremea schimba foaia. Se intorc ninsorile in aproape toata tara. Meteorologii au emis chiar si un cod galben de ninsori, precipitatii mixte si vant puternic, valabil pana sambata dupa-amiaza.

 

Astfel, in intervalul 5 martie, ora 13.00 – 6 martie, ora 16.00, va ploua, iar treptat precipitatiile vor lua forma de ninsoare. Judetele afectate vor fi Timis, Caras-Severin, Gorj, Mehedinti, Hunedoara, Valcea, Gorj, Dolj si zonele de munte din judetele Cluj, Sibiu, Arges, Dambovita, Brasov, Covasna, Harghita,
Neamt, Vrancea, Botosani, Suceava si Maramures.

Infografie: digi24.ro

La altitudini mari, zapada se va depune intr-un strat consistent, anunta meteorologii. Cantitatile de precipitatii vor depasi local 15 -20 de litri pe metru patrat si izolat 30-35 de litri pe metru patrat.

In Dobrogea, sudul Munteniei si al Moldovei vor predomina ploile, iar in restul teritoriului precipitatiile vor fi mixte. Vantul va sufla si el cu putere, depasind uneori chiar si 60 km/h.



Infografie: digi24.ro

Vremea se va inrautati si mai tare de vineri, cand intra in vigoare si o atentionare cod galben de ninsori in aproape toata tara. Aceasta va expira abia sambata, 7 martie, la ora 16.00. Doar judetele din nord-vestul tarii vor fi ocolite de precipitatiile abundente.

In rest, vor cadea precipitatii mai ales sub forma de ninsoare in toate zonele montane, in Oltenia, Muntenia, centrul si sudul Moldovei, cea mai mare parte a Transilvaniei si in sudul Banatului.

Sursa foto: someseanul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea