Social

Se infiinteaza Politia Animalelor

Cruz
imea fata de animale ar putea fi pedepsita cu amenzi de pina la 10.000 de lei sau chiar cu zece ani de inchisoare. Drepturile necuvintatoarelor vor fi protejate de Politia Animalelor , institutie care ar urma sa fie infiintata in urma unei propuneri legislative a unui grup de parlamentari, printre care si Peter Eckstein, Gheorghe Funar , Corneliu Vadim Tudor si Norica Nicolai . Potrivit textului aflat in dezbatere la Senat, constituie infractiune de cruzime fata de animale sacrificarea lor in conditii de suferinta pentru consumul alimentar sau blana, organizarea, finantarea sau incurajarea pariurilor de lupte intre animale de orice fel, dar si sufocarea, torturarea sau mutilarea lor. Acelasi proiect de lege incadreaza drept contraventie cresterea animalelor in conditii neadecvate, transportul lor fara aer sau apa, supunerea la munci peste puterile lor, dar si dresajul brutal sau folosirea lor pentru activitati comerciale fara a le oferi conditii adecvate. Actele de cruzime incadrate drept contraventie au amenzi cuprinse intre 300 si 10.000 de lei, iar infractiunile pot fi sanctionate cu pedepse intre cinci si zece ani. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro
  •   2007-09-25
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina Andreea Dumitras: Nepotismul in Resurse Umane

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Cat de mult iti folosesti puterea de cumparator?

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.