Social

#gabriela firea #cod portocaaliu #scoli inchise

Scolile, INCHISE toata saptamana!

Primarul Gabriela Firea a anuntat la comandamentul de iarna ca scolile, gradinitele si liceele vor fi inchise toata saptamana. in Capitala se circula la ora transmiterii stirii, in conditii de iarna, dar nu sunt blocaje in trafic, existand totusi strazi laturalnice acoperite cu zapada pe care utilajele de deszapezire nu au ajuns inca, precizeaza reprezentantii Brigazii Rutiere a Capitalei. La ora 12.00, primarul Gabriela Firea a convocat un comandament de iarna cu toate autoritatile implicate in gestionarea administrativa a problemelor care intervin in perioada codului portocaliu.

"Nu avem intersectii mari blocate. Nicio intersectie nu e blocata. E flux ridicat. Metroul era gol pe la 7.00 dimineata. intr-adevar e flux ridicat de trafic si se circula in conditii de iarna, dar nu sunt blocaje in trafic. Strazile mai mici sunt un pic acoperite cu zapada, unde nu s-a intervenit, dar in rest, pe Magheru, Lascar, Cantemir, soseaua e la negru", a declarat, pentru agentia de presa Mediafax, Ovidiu Munteanu, comisar sef Brigada Rutiera.

Gradinitele si scolile din sistemul de stat vor fi inchise toata saptamana, a anuntat primarul Gabriela Firea, marti, la comandamentul de iarna, convocat astazi la pranz. In ceea ce priveste scolile si gradinitele private, aceastea au libertatea sa aleaga daca vor functiona sau nu. Scolile si gradinitele vor fi redeschise luni.

„Ii inteleg pe parinti, dar ii rog sa gaseasca solutii in familie, intre cunoscuiti, dar sa nu ii lase pe copii in viscol, in ger. Cred ca este o masura legala si responsabila. Pentru cazurile in care o familie nu gaseste o solutie, venim in ajutor la numarul nostru verde si primaria generala prin DGASPC si primariile de sector vor gasi solutii pentru aceste situatii punctuale in care parintii nu au gasit pe nimeni sa supravegheze copiii. Dupa cum transmite ANM, lucrurile nu arata bine toata saptamana, va fi in continuare ger", a declarat primarul general.

Capitala se afla, la ora transmiterii stirii, sub atentionare cod portocaliu de ger, viscol si ninsori.

Managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, Alis Grasu, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca de luni dimineata pana marti, la ora 10.00, s-a intervenit in cazul a peste 1.600 de solicitari, dintre care 903 au fost de cod rosu si galben.

„De ieri (luni -n.r.) de dimineata, pana azi (marti-n.r.) la ora 10.00, au fost 1.629 de solicitari facute de SABIF, dintre ele 903 au fost urgente de cod rosu si cod galben. S-a intervenit in cazul a 24 de traumatisme cu suspiciune de fracturi la nivelul membrelor, de asemenea, 39 de persoane care dormeau pe strazi au fost transportate la adaposturile Capitalei si 149 de cazuri au fost inregistrate in loc public”, a declarat Alis Grasu.

Potrivit managerului SABIF, in urgentele de cod rosu si galben intra infarcturile miocardice, durerea toracica, edemul pulmonar, stopul cardio-respirator sau persoanele implicate in accidentele rutiere.

In ceea ce priveste numarul de echipaje cu care SABIF, in medie, a intervenit, Grasu a precizat ca au fost folosite in jur de 60 de echipaje pe fiecare tura.

„Ieri (luni-n.r.), am avut 62 de echipaje de urgenta, 18 de echipaje de consultatii si 15 masini de transport. Pe timpul noptii, am avut 58 de masini de urgenta, cu 10 masini de consultatii si opt de transport , iar astazi (marti-n.r.), pana la aceasta ora, avem 60 de masini de urgente, 18 echipaje de consultatii cu medic si opt masini de transport", a adaugat Grasu.

Sursa foto: puretravel.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea