Social

#Baterel #scoli romania #reciclare

Scolile din Romania iau startul la reciclare

Pentru al saptelea an consecutiv, Asociatia Environ a lansat la jumatatea lunii septembrie, o noua editie a campaniei nationale de educatie ecologica si stimulare a colectarii selective, Baterel si Lumea Non-E, un proiect ambitios care isi propune sa determine implicarea activa a elevilor din Romania, promovand conceptele de reciclare, economie circulara, dezvoltare durabila si eficienta resurselor.

Campania, in care s-au inscris peste 1100 de scoli, se adreseaza copiilor din toate ciclurile de invatamant – prescolar, primar, gimnazial si liceal, si are drept obiective cresterea nivelului de constientizare asupra problematicii reciclarii deseurilor, incurajarea adoptarii unui comportament responsabil fata de mediu in randul tinerilor si crearea unei retele de puncte de colectare a deseurilor electrice si a bateriilor uzate in unitatile de invatamant din Romania. in cadrul programului, atat elevii, cat si dascalii lor, au la dispozitie o serie de materiale informative si utile care promoveaza principiile colectarii selective, sfaturi privind reducerea amprentei de carbon ca mecanism de combatere a schimbarilor climatice si trucuri pentru cresterea eficientei energetice. Mai mult decat atat, pe perioada derularii campaniei, vor fi organizate sesiuni de lectii demonstrative, dar si vizite la statiile de reciclare.

Elevii si profesorii se pot inscrie in cea mai complexa campanie de educatie ecologica apeland linia Baterel la 031.827.0000 sau accesand platforma www.magazinbaterel.ro, un concept unic la nivel national care se bazeaza pe un sistem de stimulare a reciclarii prin puncte, recompensand elevii cu premii deosebite pentru activitatea de reciclare a produselor uzate de acasa. Participantii isi pot administra intreaga activitate din cadrul programului, pot lansa solicitari de transport pentru deseurile colectate, pot trimite proiectele realizate si isi pot alege premiile dintr-o selectie de cateva sute de produse: rechizite, jocuri, carti, dar si produse personalizate din Colectia Baterel pentru fanii adevarati.

"Cu efort si cu dedicare, am reusit sa configuram un program care stimuleaza creativitatea, incurajeaza deprinderea obiceiurilor de gestionare responsabila a resurselor si premiaza performanta, de care au beneficiat pana in prezent in total, circa 100.000 de elevi. Rezultatele exceptionale obtinute la editia anterioara nu ar fi fost posibile fara increderea si implicarea profesorilor care s-au dedicat acestui proiect si care alaturi de elevii speciali pe care ii indruma, au contribuit la consolidarea unei adevarate comunitati de mici ecologisti. Acestora, alaturi de parinti si copii le adresam multumirile noastre pentru determinarea si angajamentul de a contribui la protejarea naturii, sanatatii si calitatii vietii si le promitem ca ne vom continua misiunea cu onoare, incercand sa crestem permanent standardele, sa tinem cont de feedback-ul primit, sa ii surprindem prin inovatie pe cei care ne-au acordat votul lor de incredere si sa fim mereu cei mai buni", a declarat Andrei Orban, presedintele Asociatiei Environ.

Cea de-a VII-a editie a campaniei Baterel si Lumea Non-E se desfasoara in perioada 15 septembrie 2017 – 30 iunie 2018, participantii avand posibilitatea de a se inscrie atat in competitia de colectare selectiva a deseurilor electrice (DEEE) si/sau a celor baterii si acumulatori (DBA), dar si intr-o noua categorie de concurs: "Eroii Reciclarii" in care sunt provocati sa isi exprime creativitatea ecologica prin experimente stiintifice, colaje, actiuni de promovare, benzi desenate sau scenete. Echipele castigatoare corespunzatoare fiecarei grupe de varsta vor fi premiate cu un summercamp, cele mai active scoli vor primi vouchere pentru dotari in valoare de 1000 de euro, iar profesorii vor fi recompensati lunar pentru eforturile si dedicarea lor. Mai multe detalii privind derularea proiectului, precum si regulamentul oficial sunt disponibile pe www.magazinbaterel.ro

Campania "Baterel si Lumea Non-E" este un proiect national de constientizare, responsabilitate sociala si colectare selectiva, organizat incepand cu 2011 de Asociatia Environ in parteneriat cu Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor (SNRB) si cu sprijinul Ministerului Educatiei si Ministerului Mediului.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea