Social

#Schimbarea la Fata a Domnului #sarbatoare

Schimbarea la Fata a Domnului. Ce nu ai voie sa faci sub niciun chip!

Schimbarea la Fata a Domnului, sau Obrejania cum este numita in popor, se celebreaza pe 6 august. Aceasta sarbatoare este una plina de semnificatii, obiceiuri si traditii.

Se spune ca persoanele care nu tin cont de obiceiurile acestei sarbatori, vor fi uscati si galbejiti, iar cine va spala rufe va fi napadit de paduchi.

Fetele care se spala pe cap in ziua Obrejaniei nu le mai creste parul, oamenii care nu-si vad umbra capului la rasaritul soarelui, in dimineata acestei zile, vor muri pana la sfarsitul anului. In ziua Obrejaniei nu este bine sa te certi. Este bine sa te rogi, deoarece daca suferi de o boala ve fi vindecat.

Femeile insarcinate trebuie sa tina post

In ziua Obrejaniei este bine ca femeile insarcinate sa tina pot pentru a avea o nastere usoara si copii sanatos. Nu este bine sa calatoresti in aceasta zi deoarece se spune ca te vei rataci.

In ziua Schimbarii la Fata este dezlegare la peste, pentru ca crestinii sa se bucure de praznicul ce are loc în timpul postului Sfintei Marii. Pentru spor si sanatate, se duc la biserica ofrande, in special struguri, care se sfintesc si se impart in memoria rudelor decedate.

In aceasta perioada se sfintesc gradinile, boabele de grau pentru semanat, recoltele. Credinciosii duc la biserica prinoase din roadele pe care le au pentru a fi binecuvantate de preot si impartite celor sarmani. De asemenea, viii nu trebuie sa-i uite nici pe cei trecuti in nefiinta, ci sa faca pomanai n amintirea si pentru sufletul acestora.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea