Social

# acoperamantul maicii domnului # calendar ortodox #rugaciune #sarbatoare

Sarbatoare mare! Rugaciunea pe care trebuie sa o spui astazi

Astazi credinciosii ortodocsi celebreaza un moment important: sarbatoarea Acoperamantului Maicii Domnului. In aceasta zi, pentru a fi feriti de rele si ispite, credinsiosii trebuie sa spuna o rugaciune speciala.

Rugăciunea Cinstitului Acoperământ este ”Măicuța noastră cea bună, stăpână de Dumnezeu Născătoare, acoperă-ne cu Cinstitul Tău Acoperământ, izbăvește-ne de tot răul și roagă pe Fiul Tău și Dumnezeul Nostru să mântuiască sufletele noastre. Amin!”

In aceasta zi de sarbatoare, persoanele care se tund nu trebuie să arunce sau să ardă părul, fiindcă ar putea fi luat de vrăjitoare, care vor face farmece. De asemenea, traditia spune ca gospodinele trebuie sa pregateasca placinte de post, cu mere sau dovleac. O alta superstitie spune ca vitele trebuie stropite cu apă sfințită, pentru a fi ferite de boli pe timpul iernii, scrie site-ul happy.ro.

Sarbatoarea de astazi este marcata cu cruce rosie in calendarul ortodox, prin urmare astazi nu se spala, nu se calca si nu se face curatenie. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea