Social

#alcooltest #alcoolemie #test

Sa tinem alcoolemia sub control!

A cinsti ocazional un pahar cu prietenii nu este deloc un lucru de condamnat, insa a consuma alcool, chiar si intr-o cantitate mica si a te urca la volan este de departe cea mai inconstienta decizie pe care, din pacate multi o iau fara a analiza repercusiunile unei asemenea fapte.

Testarea cu aparatul alcooltest pe care organele de politie o fac, sperie multi soferi si ii disciplineaza facandu-I sa deschida ochii imaginandu-si evenimente grave petrecute din pricina consumului de alcool sau fortandu-I sa-si deschida buzunarul pentru a plati amenzi usturatoare in cazul in care sunt prinsi cu o acoolemie ce depseste limita admisa de lege.

Observand fenomenul aflat intr-o continua crestere, s-au dispus legi prin care unii soferi isi pot pierde dreptul de a conduce fiindu-le suspendat permisul.

Un alcooltester poate fi achizitionat din magazinul comenzi.ro si poate fi folosit in scop personal pentru verificarea volumului de alcool prezent in aerul expirat. Dispozitivul reprezinta un bun accesoriu ce poate fi tinut la indemana, in masina sau la brelocul cheilor, putand astfel sa fii informat repede si corect daca mai e cazul sa urci la volan dupa ce ai inchinat un pahar cu sampanie.

Cand este efectuat un test de alcoolemie? Atunci cand soferul se afla in imposibilitatea de a-si mentine echilibrul, de a purta o conversatie sau de a observa obstacolele prezente pe partea carosabila. Politia intocmeste procesul verbal pe baza caruia va dispune amendarea celui in cauza sau suspendarea permisului.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea