Social

Ségolène Royal a purtat culoare de doliu în China

Favo
rită - potrivit ultimului sondaj de opinie - la alegerile prezidenţiale de anul acesta din Franţa, candidata socialistă Ségolène Royal efectuează o vizită în China. Ziariştii nu au ratat ocazia de a sublinia că ea apare îmbrăcată în alb în fotografiile din Oraşul Interzis şi de la Marele zid, culoarea purităţii şi a schimbării în Occident, dar culoare de doliu în ţara gazdă. Politiciana a luat în valiză un Dicţionar de locuţiuni şi proverbe chineze, de care nu s-a despărţit pe parcursul vizitei, şi nu a încetat să citeze proverbe, atrăgand atenţia comentatorilor. După două zile bogate în imagini, Royal a fost primită, ieri, la Marele palat al poporului de către vicepreşedintele chinez Zeng Qinghong. Aşezată într-unul din cele 25 de fotolii bej, din sala de recepţie a Adunării naţionale, candidata socialistă a explicat că a venit în China pentru a-şi spori cunoştinţele despre "problemele acestei părţi a lumii în care lucrurile se mişcă enorm". În cadrul vizitei, Royal a abordat toate problemele sensibile cu interlocutorii săi: Tibet, Taiwan , embargoul european asupra vanzărilor de arme, drepturile omului. Ea a semnat două scrisori prin care sunt cerute informaţii despre cinci deţinuţi, reamintind autorităţilor chineze elementele din convenţiile internaţionale nerespectate, potrivit "L'Express". Cea care a fost numită de "China Daily" "trandafirul Franţei" i-a cucerit pe studenţii de la Institutul diplomatic din Beijing, cu care a avut de asemenea o întalnire.
  •   2007-01-09
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.