Social

#sanatate #munca #meserii periculoase #sanatate munca

S-au decretat cele mai periculoase meserii pentru sanatate

Munca este benefica pentru sanatate in numeroase moduri, insa exista cateva meserii care predispun organismul la imbolnavire mai mult decat altele. Aceste activitati profesionale au un impact negativ asupra bunastarii psihice si emotionale, potrivit Biroului de Statistica a Muncii din SUA.

Institutia americana a facut public raportul anual al ocupatiilor profesionale care predispun la raniri fatale si deces prematur. Din acesta reiese ca muncitorii in constructii isi risca cel mai mult viata la locul de munca.

Pe locul 2 se afla profesionistii din domeniul serviciului public, precum pompierii sau politistii. Lista continua cu fermierii, pescarii si padurarii. Pe pozitia 6 in lista celor mai expusi profesionisti la raniri si deces se afla militarii, iar pe a 7-a, soferii care manevreaza utilaje mobile grele.

Surprinzator, pe locul 8 se afla persoanele care lucreaza la birou. Specialistii spun ca activitatea profesionala sedentara, stresanta si desfasurata in fata computerului scurteaza speranta de viata si poate creste riscul instalarii cancerului, diabetului si a bolilor cardiovasculare.

Sursa foto: cristianiosub.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea