Social

#dragoste #infectii #deces #organism vulnerabil

S-a stabilit: se poate muri din dragoste!

Cercetatorii au descoperit faptul ca pierderea unei persoane foarte apropiate poate impiedica organismul sa lupte impotriva infectiilor, facandu-l astfel foarte vulnerabil in fata bolilor.

Se spune despre oamenii care mor in timp ce poarta doliu dupa o persoana draga ca au pierit de inima rea. Zicala a fost demonstrata acum si practic de oamenii de stiinta de la Universitatea din Birmingham. Potrivit acestora, pierderea suferita poate provoca leziuni fatale pentru sistemul imunitar. Sunt afectate celulele sangvine numite neutrofile. Acestea joaca un rol cheie in combaterea infectiilor cum ar fi pneumonia bacteriana.

Cercetatorii au recoltat sange de la persoane recent indoliate si au constatat faptul ca neutrofilele din sangele tinerilor au ramas neafectate, in vreme ce la persoanele de peste 65 de ani, acestea nu au mai fost capabile sa neutralizeze bacteriile.

Potrivit aceluiasi studiu citat de dailymail.co.uk, durerea poate impiedica sistemul imunitar sa lupte si cu alte boli precum cancerul.

Specialistii sunt de parere ca, la persoanele in varsta, pierderea cuiva drag poate determina un sentiment puternic de singuratate care sa le afecteze sanatatea mintala si fizica, fiind la fel de periculos precum fumatul sau obezitatea.

Sursa foto: huffingtonpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea