Social

S-a inventat inghetata cu putine calorii

Cercetatorii americani au descoperit metoda prin care se poate realiza inghetata cu continut scazut de grasimi. Pentru crearea deserturilor mai sanatoase, se va folosi versiunea artificiala a unei proteine descoperite in pestii care traiesc in apa adanca. Proteina care se va folosi in producerea inghetatei cu continut caloric scazut este o versiune sintetica a celei descoperite in sangele unei specii de peste oceanic. Aceasta proteina, un tip de anticongelant, permite pestilor sa supravietuiasca in apele extrem de reci de pe fundul marilor si al oceanelor. Cercetatorii de la compania Unilever au gasit o modalitate de a sintetiza proteina. Rezultatul este un lichid subtire, de culoare maronie, care este adaugat in inghetata, scazand temperatura la care se formeaza acele de gheata. Potrivit producatorilor, acest lucru vine sa demonstreze ca se poate crea inghetata de o consistenta buna fara a se folosi o cantitate mare de grasimi. Polemicile pe tema folosirii acestei substante s-au iscat imediat ce producatorii de inghetata s-au decis sa o foloseasca ca ingredient in gama lor de produse. Asociatia de monitorizare a produselor alimentare organice este sceptica, deoarece considera ca la fel de bine se poate folosi in realizarea inghetatei smantana, un produs cat se poate de natural. Asociatia a acceptat folosirea proteinei ca ingredient, insa cu conditia ca pe eticheta produselui sa se specifice acest lucru. Daca vrei sa afli mai multe metode de a-ti mentine sanatatea si frumusetea aboneaza-te la newsletterul Sanatate.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea