Social

#diete #cura de slabire #studii #dieta #cure deprimante

S-a dovedit stiintific: de ce sa nu tii cura de slabire niciodata!

Multa vreme s-a vorbit despre faptul ca pierderea in greutate ne face mai fericiti. Insa aceasta fericire are un pret. Pana sa ajungi la greutatea dorita trebuie sa treci prin stari nu tocmai placute. Potrivit unui studiu, dietele drastice afecteaza psihicul uman.

Tristi, nefericiti, dezamagiti, intr-un cuvant deprimati. Asa ne face sa ne simtim o cura de slabire, sustin cercetatorii britanici.

Ei au analizat aspecte legate de starea de spirit a nu mai putin de 2.000 de persoane obeze si supraponderale. Acestea au fost cantarite la inceputul studiului si au raspuns unui chestionar cu privire la modul in care se simt. Patru ani mai tarziu, cei care tinusera cure de slabire si pierdusera masa corporala au inregistrat rezultate mult mai bune la testele de sange, in schimb nivelul de depresie era mai accentuat cu aproape 80% fata de cei care nu slabisera deloc.

Cei mai multi erau cel mai mult dezamagiti de numarul mic de kilograme pe care reusisera sa-l dea jos.

"Nu vrem ca cineva sa se descurajeze cand vine vorba de slabit, intrucat acesta are beneficii fizice extraordinare. Insa nimeni nu trebuie sa se astepte ca pierderea in greutate ii va imbunatati pe loc toate aspectele vietii", sustine Sarah Jackson, unul dintre autorii studiului.

Sursa foto: woman.ru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea