Social

#cercetatori scotieni #femei zvelte #barbati #studiu #femei

S-a dovedit stiintific: barbatii prefera femeile slabe. Iata motivul!

Cercetatorii de la Universitatea Aberdeen din Scotia, au descoperit care este motivul pentru care barbatii prefera femeile zvelte.

Potrivit mediafax.ro, pentru a ajunge la aceasta concluzie, specialistii scotieni au analizat dosarele continand date medicale recoltate de la 1.300 de persoane - femei si barbati - din noua tari, inclusiv Marea Britanie si Franta. Participantii au analizat 21 de imagini si au ales-o pe cea "ideala". Participantii au ales in majoritatea cazurilor fotografiile unor femei care aveau un IMC (Indice de masa corporala) inclus in intervalul 17 - 20.

"Aceste rezultate arata doua lucruri. Trupul zvelt este recunoscut ca fiind «frumos» de majoritatea oamenilor, indiferent de istoricul lor medical. Apoi, prin analize suplimentare, am reusit sa determinam si motivul: pentru barbati, o statura zvelta simbolizeaza tineretea, deci fertilitatea si o stare de sanatate buna", a spus profesorul John Speakman, coordonatorul studiului, citat de mediafax.ro

IMC se calculeaza in raport cu greutatea (exprimata in kilograme) si patratul inaltimii acesteia (in metri). O persoana care are IMC mai mic de 18,5 este slaba, iar cele care au IMC cuprins intre 18,5 si 24,9, sunt persoane cu greutate normala. Persoanele supraponderale au un IMC cuprins intre 25 si 29,9, iar persoanele obeze au un IMC de peste 30. Un IMC de peste 35 este caracteristic persoanelor care sufera de obezitate severa.

Sursa foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea