Social

#anticorp #cercectatori #tratament anti-cancer #tratare cancer #cancer #studiu

S-a descoperit tratamentul pentru cancer! Ce spun cercetatorii

Cercetatorii americani revolutioneaza medicina. Acestia au descoperit medicamentul anti-cancer, ce are rolul de a ucide celulele tumorale, lasandu-le pe celelalte neatinse.

Medicamentul anti-cancer a fost creat de cercetatorii de la Universitatea Duke din Statele Unite. Cercetarea a fost coordonata de profesorul Edward Patz. Medicamentul a fost creat cu ajutorul unui anticorp preluat de la persoanele care par a fi capabile sa lupte cu boala, scrie The Independent.

"Aceasta descoperire poate reprezenta o noua abordare in tratarea cancerului, deoarece anticorpul ucide selectiv celulele tumorale, astfel ca nu are efecte secundare semnificative. Noi credem ca putem schimba 'raspunsul' sistemului imunitar ca mai apoi sa-l lasam sa ucida tumoara", a declarat coordonatorul cercetarii, Edward Patz.

Potrivit mediafax.ro, cercetatorii au cautat dovezi ca sistemul imunitar al oamenilor reactioneaza diferit. In acest fel au gasit anticorpul care ajuta la tratarea cancerului. Dupa ce l-au testat atat pe soareci cat si pe celule umane canceroase, au raportat rezultatele revistei Cell.

In ambele cazuri, anticorpul a ucis celulele canceroase, desi soarecii au murit si ei, probabil din cauza ca doza administrata nu a fost suficienta, sustine Edward Patz.

"Am aratat ca acest anticorp ucide celulele canceroase. Poate nu pe toate, dar cu siguranta are un efect asupra acestor celule tumorale", a adaugat Edward Patz, potrivit mediafax.ro.

Profesorul Edward Patz a declarat ca a fost dificil sa gaseasca finante pentru a face studii clinice. Acum insa sunt pregatiti sa foloseasca acest anticorp pentru a vedea care sunt rezultatele.

"Ne-a luat ceva timp pana cand sa ne creada cineva. A fost extrem de greu sa gasim finantare", a spus Edward Patz.

Sursa foto: renohealingmassage.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea