Social

#tratament #laborator #hiv #proteina #descoperire

S-a descoperit tratamentul care ar putea vindeca SIDA

Un cercetator din Australia a descoperit recent un tratament care ar putea reprezenta un pas decisiv pentru vindecarea SIDA. David Harrich, cercetator in cadrul Queensland Institute of Medical Research, a reusit sa modifice o proteina din HIV care poate impiedica transformarea acestuia in SIDA.

"Daca cercetarea continua la fel de bine, si avem ceva probleme de rezolvat, ne uitam la un posibil tratament impotriva SIDA", a declarat Harrich.

Despre aceasta proteina modificata, denumita Nullbasic, cercetatorul spune ca are o capacitate remarcabila de a stopa dezvoltarea HIV in conditii de laborator.

Noul tratament pe baza proteinei Bullbasic urmeaza sa fie testat pe animale in cursul acestui an. Daca testele se vor incheia cu succes, tratamentul ar urma sa fie disponibil pe piata peste cativa ani.

Conform ultimelor date detinute de Organizatia Natiunilor Unite, numarul persoanelor infectate cu HIV a a ajuns in anul 2011 la 34 de milioane. Statistica arata ca in acelasi an s-au inregistrat 1,7 milioane de decese cauzate de SIDA.

Sursa foto: doxologia.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea