Social

#boli neurodegenerative #condiment indian #studiu curcumina #stergere amintiri neplacute #curcumina

S-a descoperit ingredientul-minune care te scapa de amintirile urate!

Curcumina, o substanta regasita in turmeric, condiment folosit in bucataria indiana, s-a dovedit a avea un efect cu totul surprinzator asupra creierului: contribuie la gestionarea eficienta a amintirilor neplacute!

Un studiu recent, efectuat pe animale de laborator, sugereaza ca acest compus, despre care se stia ca protejeaza creierul impotriva bolilor neurodegenerative, ar putea contribui concret intr-o buna zi la combaterea unor stari ca frica sau panica, favorizate de amintirile neplacute, noteaza Time.com.

Cercetarea, realizata de specialisti de la Colegiul Hunter si Universitatea City din New York, a aratat ca animalele de laborator, conditionate in prealabil sa se teama de un sunet, carora le-a fost administrata hrana bogata in curcumina, isi aminteau cu mai multa dificultate senzatia de frica, prin comparatie cu celelalte.


"Curcumina a impiedicat eficient reconsolidarea amintirii fricii resimtite, iar efectul a fost pe termen lung", a afirmat Glenn Schafe, coautor al studiului si psiholog in cadrul Colegiului Hunter.

Felul in care curcumina actioneaza ramane deocamdata un mister, dar specialistii apreciaza ca acest efect ar putea fi determinat de proprietatile sale antiinflamatoare.

Sursa foto: sofeminine.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea