Social

#gena singuratatii #motive singuratate #cercetatori #relatie #singuratate

S-a descoperit gena singuratatii. Sunt sanse sa o ai si tu!

Exista persoane care par sa nu aiba noroc in dragoste, iar relatiile lor sa fie mereu sortite esecului. Dar oamenii de stiinta au descoperit unde e problema lor: intr-o anumita gena care le creste cu 20% sansele de a fi singure, comparativ cu alte persoane, scrie dailymail.co.uk.

Specialistii chinezi sunt de parere ca aceasta gena este asociata cu un nivel mai scazut al serotoninei, substanta implicata in starea de spirit si sentimentul de fericire, ceea ce ii face pe indivizii respectivi sa se simta mai putin confortabil in relatiile apropiate. Astfel, aceste persoane fie stabilesc mai greu asemenea relatii, fie le pun capat mai repede.

Cercetatorii de la Peking University, din Beijing, au analizat mostre de ADN provenite de la 600 de studenti si s-au concentrat cu precadere asupra genei 5-HTA1, care se poate prezenta in doua versiuni diferite: G sau C. Ei au aflat astfel ca e mult mai probabil ca cei care au versiunea G sa fie singuri, in comparatie cu cei care au versiunea C a genei.

Astfel, specialistii au descoperit si o legatura intre existenta genei in versiunea G si tulburarile psihice ale persoanei respective, ceea ce explica si de ce nu poate stabili relatii de durata.

Sursa foto: waltzingmorethanmatilda.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea