Social

#orez #insomnie #imbunatatire somn

S-a descoperit alimentul care trateaza insomnia. Iata ce trebuie sa mananci pentru un somn bun!

Batalia cu insomniile poate fi dusa mult mai usor. Secretul pare sa stea in alimentele consumate, cred cercetatorii Universitatii Medicale Kanazawa, din Japonia. Acestia considera ca orezul consumat constant poate sa te trimita mai repede in lumea viselor.

Studiul medicilor de la universitatea japoneza s-a axat pe comportamentul nocturn al unui numar de 2.000 de subiecti. Conform observatiilor inregistrate de cercetatori, cu cat mancau mai mult orez, cu atat participantii la studiu isi imbunatateau calitatea somnului de peste noapte.

Orezul este cotat ca fiind un aliment de rang ridicat in indexul glicemic, sistemul de masura care stabileste rata rapida de absorbtie a carbohidratilor in organism. Alimentele cu indice glicemic ridicat cresc nivelul de triptofan, un acid aminat indispensabil, responsabil cu producerea serotoninei, substanta care induce somnul.

Pe langa orez, berea, cartofii copti, cartofii prajiti, pastarnacul si painea din faina alba fara gluten sunt alte alimente cu indice glicemic crescut.

Sursa foto: healthmeup.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea