Social

#24 ianuarie zi libera #sarbatoare legala #unirea principatelor romane #zile libere #salariati

S-a decis: vom avea o zi libera in plus! Afla cand!

Deputatii au decis sa le acorde inca o zi libera salariatilor. Astfel, ieri a fost aprobat proiectul de lege potrivit caruia 24 ianuarie a fost declarata oficial sarbatoare legala, asadar zi nelucratoare.

Decizia a fost luata in plenul Camerei Deputatilor si, potrivit aceluiasi proiect aprobat de alesi, autoritatile locale vor putea organiza manifestari cultural-artistice specifice acestei zile. 24 ianuarie marcheaza Unirea Principatelor Romane in 1859, sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza.

Din nefericire insa, abia in 2017 ne vom putea bucura cu adevarat de aceasta facilitate, intrucat si anul viitor, si in 2016, 24 ianuarie pica in weekend, respectiv sambata si duminica.

De anul viitor, romanii vor putea beneficia, in total, de 13 zile libere stabilite drept sarbatori legale. Cu toate acestea, in 2015, doar opt dintre ele cad in cursul saptamanii. Exista si o veste buna. Majoritatea pica la sfarsit de saptamana, astfel ca ne vom bucura mai des de weekenduri prelungite.

Sursa foto: youtube.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea