Social

Rusii cer aminarea deciziei despre Kosovo

Rusi
a da semnale ca UE si SUA ar fi de acord cu aminarea unei decizii finale privitoare la Kosovo. „Trebuie sa producem un text care sa permita tuturor partilor (inclusiv Serbia si Kosovo) sa continue sa negocieze termenii unei solutii finale privind independenta Kosovoului“, a declarat marti directorul Departamentului european al ministerului de externe rus, Serghei Riabkov. „Daca aceasta propunere e acceptata, vom fi foarte fericiti sa continuam sa lucram la o noua rezolutie ONU “, a adaugat oficialul rus, citat de EUobserver. In spatele acestui limbaj vag, mesajul pe care rusii l-au transmis presei e ca Moscova ar fi aproape de a convinge SUA si UE sa accepte o aminare a deciziei. Kosovarii asteapta o decizie privitoare la statutul provinciei in cursul lunii iunie. Insa recentele declaratii ale Rusiei semnalizeaza o noua aminare a deciziei, presa din Pristina scriind deja despre un nou termen in septembrie. Saptamina trecuta, Belgradul a cerut reluarea negocierilor asupra Kosovo intre Belgrad si Pristina, tot in ideea de a amina decizia finala. Iar saptamina aceasta, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov , a afirmat ca discutiile directe intre Belgrad si Pristina constituie singura solutie pentru lamurirea viitorului statut al provinciei.
  •   2007-05-31
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Cat de mult iti folosesti puterea de cumparator?

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.