Social

#uniunea europeana #legume #rusia #import

Rusia a interzis importul de legume din UE

Rusia a interzis joi toate importurile legume proaspete provedite din tarile Uniunii Europene, din cauza epidemiei provocate de bacteria E.coli.

'"Interdictia importurilor de legume proaspete, care se refera la toate tarile Uniunii Europene, intra in vigoare de astazi (n.r. -joi)dimineata'', a declarat Ghennadi Oniscenko, seful agentiei ruse pentru protectia consumatorilor.

El a adaugat ca legumele care au fost deja inportate din tarile UE “vor fi confiscate in toata Rusia”.

Bacteria e.coli continua sa se raspandeasca cu repeziciune. Alte cinci cazuri de intoxicare cu E.coli au fost inregistrate in Olanda in cazul unor persoane care s-au intors din Germania. Numarul total al victimelor a ajuns la 17.

Comisia Europeana a anuntat, miercuri seara, ca a ridicat avertismentul care vizeaza  castravetii spanioli suspectati de a fi provocat o contaminare potential mortala cu bacteria E. coli.

“Ultimele teste efectuate in Spania si Germania pe castraveti produsi in Spania nu au evidentiat prezenta tulpinii 0104 a bacteriei E. coli si Comisia, in consecinta, a ridicat alerta lansata la nivel european", a precizat Comisia Europeana intr-un comunicat, citat de AFP. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea