Social

#rovinieta masina #rovinieta online #rovinieta

Rovinietele online – un avantaj pentru soferii romani

Pentru a utiliza drumurile nationale si autostrazile din Romania, conducatorii auto trebuie sa achite o taxa de drum numita rovinieta. Tariful acesteia variaza in functie de tipul autovehiculului (categoriile A, B, C, D, E, F, G sau H) si de perioada de valabilitate (1, 7, 30, 90 de zile sau 12 luni).

 

Incepand cu data de 20 Ianuarie 2017, tarifele rovinietelor s-au modificat prin lege, o parte dintre ele micsorandu-se, iar restul mentinandu-se la pragul din 2016.

Astfel, achizitia rovinietelor se face dupa un nou plan tarifar prevazut in Legea nr. 221/2016 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 15/2002, privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania, aparuta in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 934 din 21 noiembrie 2016.

Pana in anul 2007, utilizatorii de autovehicule erau nevoiti sa alerge prin oras in cautarea punctelor de vanzare pentru rovinieta, insa incepand chiar cu acel an, o data cu lansarea site-ului www.roviniete.ro, destinat comercializarii de roviniete online, viata soferilor romani a devenit mult mai usoara.

Scala Assistance este o companie detinuta de Dan Ciceu si Dan Alexandru Cobeanu, doi antreprenori romani care au implementat un concept unic in Romania.

Cei doi au conceput o platforma dedicata comercializarii de roviniete online, accesata lunar de peste 100.000 de utilizatori unici pentru a achizitiona online taxa de drum si a consulta informatii complete si actuale despre aceasta.

In 2016, compania Scala Assistance a atins afaceri anuale de 41 de milioane de euro, avand ca obiectiv principal pentru anul 2017 listarea la Bursa de Valori Bucuresti, sectiunea AeRO, destinata companiilor mici si mijlocii.

"Roviniete.ro este o platforma dedicata cumpararii de roviniete online prin care soferii au oportunitatea de a-si plati securizat rovinieta in mediul online. Continuam, in acest fel, sa oferim permanent servicii utile, necesare si de calitate clientilor nostri", declara cei doi fondatori ai SCALA ASSISTANCE, Dan Ciceu si Dan Alexandru Cobeanu.

Astfel, pentru a circula in legalitate pe drumurile nationale din Romania, orice sofer roman poate cumpara simplu, rapid si eficient o rovinieta online corespunzatoare tipului de autovehicul detinut, accesand site-ul Roviniete.ro de pe orice tip de dispozitiv electronic - PC, tableta, telefon mobil.

Website-ul este autorizat de CNAIR (Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere), sa comercializeze roviniete online pentru ca toti soferii romani sa beneficieze de o metoda mai usoara de a achita taxa de drum si a circula in legalitate pe drumurile nationale din Romania.

De asemenea, utilizatorii de autovehicule au la dispozitie pe site-ul Roviniete.ro posibilitatea de a verifica valabilitatea rovinietei online, precum si un sistem complet gratuit de alerte de expirare a rovinietei.

Noile preturi pentru rovinietele online, impuse de Legea nr. 221/2016, sunt urmatoarele:

- roviniete pentru autovehiculele de transport cu peste 9 locuri pe scaune (incluzand soferul) si cel mult 23 de locuri pe scaune (incluzand soferul):

  • setul 1 - 4 euro (o zi), 16 euro (sapte zile), 32 euro (30 de zile), 92 euro (90 de zile) si 320 euro (12 luni);
  • setul 2 - 2 euro (o zi), 20 de euro (sapte zile), 52 de euro (30 de zile), 120 de euro (90 de zile) si 320 de euro (12 luni).

- roviniete pentru autovehiculele de transport cu peste 23 de locuri pe scaune (incluzand soferul):

  • setul 1 - 7 euro (o zi), 28 de euro (sapte zile), 56 de euro (30 de zile), 160 de euro (90 de zile) si 560 de euro (12 luni);
  • setul 2 - 7 euro (o zi), 35 de euro (sapte zile), 91 de euro (30 de zile), 210 euro (90 de zile) si 560 de euro (12 luni).

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea