Social

#rosii tuguiate #forma rosii #stimulent hormonal #pesticid hormonal

Rosiile tuguiate, periculoase pentru sanatate

Daca pana acum credeai ca rosiile tuguiate sunt naturale si cele mai bune, cercetatorii au descoperit ca acestea sunt periculoase pentru sanatate, deoarece forma lor este obtinuta cu ajutorul unor substante toxice pentru organism, potrivit fitness-nutritie.ro.

Substantele folosite de producatori pentru a obtine aceasta forma sunt Ethrel, un stimulent de coacere, care este interzis in Romania, si 2.4-D, un stimulent si pesticid de tip hormonal.

"Stimulentii pentru fructificare, pe baza de 2.4-D, un erbicid care stimuleaza legarea florilor, produc un mucron (tugui) la varful fructului. Exista si un hibrid bulgaresc, prekos, care prezinta, prin caracterul sau de hibrid, un mic mucron, de circa 3 mm. Insa cand 2.4-D este aplicat necorespunzator, acel tugui este mai mare, foarte bine evidentiat, avand dimensiunea de 4 mm – 6 mm.

Prin folosirea excesiva a acestui stimulent, fructele pot avea aspect de gogosar, iar atunci cand se taie se observa ca pericardul este desprins de partea interioara", a explicat Marcel Costache, director general al Institutului de Legumicultura si Floricultura Vidra.

Sursa foto: e-alimentara.ro

  •   2013-06-20
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din social

Mobileaza-ti ieftin casa! Razuieste si descopera voucherul Lem’s!

Mobileaza-ti ieftin casa! Razuieste si descopera voucherul Lem’s!

A venit vara si asa cum tu ai dreptul la o vacanta relaxanta, dupa care sa revii cu forte proaspete, si casa ta merita o improspatare. Si cum ai putea sa o faci decat cumparand cateva piese noi de mobilier. Lem’s iti ofera acum ocazia sa economisesti bani pentru vacanta cu ajutorul voucherelor cadou pentru mobilier![...]

Sfatul expertului


Citeste pe Romaniatv

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Cum iti gasesti un job pe timp de criza?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare