Social

Ronaldinho a luat "Balonul de aur"

Ceea ce presa spaniola anuntase inca de acum doua saptamani s-a confirmat pe deplin luni seara, la Paris, cand brazilianul Ronaldinho a primit " Balonul de aur ", devenind al 50-lea castigator al prestigiosului trofeu pe care publicatia France Football il acorda celui mai bun fotbalist care activeaza in Europa. In urma votului a 52 de ziaristi de pe batranul continent, brazilianul a totalizat 225 de puncte, devansandu-i pe englezii Frank Lampard (Chelsea), care a acumulat 148 de puncte, si Steven Gerard (FC Liverpool), cu 142 de puncte. In varsta de 25 de ani, starul Barcelonei, care a fost insotit la Paris de mama si de cei doi frati ai sai, dar si de presedintele clubului catalan, Juan Laporta, a primit trofeul din mana lui Gerard Enault, directorul France Football. "Mi-am realizat unul dintre cele mai importante visuri ale mele. Sunt foarte multumit si sper sa repet performanta si anul viitor. Acest premiu ma motiveaza sa muncesc in continuare pentru a ma mentine la acelasi nivel si pentru a intra in istoria fotbalului", a declarat Ronaldinho, care a devenit al treilea brazilian castigator al trofeului, dupa Ronaldo (1997 si 2002) si Rivaldo (1999). In istoria "Balonului de aur" doar trei jucatori au fost declarati castigatori de trei ori, olandezii Johann Cruyff si Marco Van Basten, precum si francezul Michael Platini. Pe clu-buri, cele mai multe succese le-a obtinut Juventus Torino (8), urmat de AC Milan (7) si de FC Barcelona (6). Primul fotbalist din afara Europei care a cucerit acest premiu a fost liberianul George Weah, in 1995.
Omagiu adus lui George Best
Participantii la festivitate i-au adus un omagiu lui George Best, fostul international nord-irlandez care a decedat saptamana trecuta, la 59 de ani. Doi dintre fostii coechipieri ai acestuia la Manchester United, Sir Bobby Charlton si Dennis Law, au primit o copie a "Balonului de aur" castigat de Best in 1968 si vandut la o licitatie in 2003, pe care o vor inmana familiei celebrului fotbalist. "George spera sa fie prezent aici in aceasta seara, dar pe masura ce timpul trecea, stiam ca va fi imposibil", a declarat Law.

Carte de vizita
RONALDO MOREIRA DE ASSIS - RONALDINHO
Varsta: 25 de ani
Club: FC Barcelona
A mai jucat la: gremio porto alegre si Paris Saint Germain
Palmares:
Campion mondial (2002), campion mondial de juniori (1997), castigator al Cupei Americii (1999), campion al Braziliei (1999), campion al Spaniei (2005), cel mai bun fotbalist al lumii (2004), castigator al "Balonului de aur" (2005)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea