Social

Romanii, speriati de aditivii alimentari

Atun
ci cand cumpara produse alimentare , romanii se uita la termenul de valabilitate , marca produsului si aditivii alimentari prezenti, adica E-urile, se arata intr-un raport realizat de ISRA Center Marketing Research . Potrivit cercetarii, romanii considera ca principalele efecte nocive ale aditivilor sunt actiunea lor cancerigena, modificarea colesterolului si obezitatea. Aproape 85% dintre cei care au fost intervievati sunt preocupati de existenta aditivilor in alimentatia zilnica. Peste 56% din persoanele chestionate considera ca aditivii alimentari trebuie mentionati clar pe ambalajul produselor. Cei mai multi, 94%, cred ca aditivii au efecte nocive asupra organismului, in timp ce doar 6 procente considera ca nu exista o influenta nociva a acestora. Cele mai putin daunatoare produse sunt considerate a fi painea, iaurtul si cerealele, iar in cealalta extrema s-ar situa sucurile carbogazoase, supele instant sau margarina. Studiul mai arata ca romanii cu studii superioare au discutat despre aditivii alimentari mai mult decat cei cu studii medii si cei care au absolvit scoala primara. Cercetarea arata ca femeile se preocupa de existenta aditivilor in alimentatia zilnica mai mult decat barbatii. Cercetarea a fost realizata in decembrie 2006 pe un esantion de 843 de persoane din mediul urban cu varsta cuprinsa intre 20-60 ani. Eroare maxima admisa este de plus/minus 3%.
  •   2007-07-12
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului


Citeste pe Romaniatv

Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii