Social

Romanii pot primi asistenta de la consulatele tarilor UE

Cei
care calatoresc in strainatate pot cere ajutor, in caz de nevoie, la consulatele si ambasadele oricarei tari a Uniunii Europene, daca Romania nu are o reprezentanta diplomatica in tara respectiva. Daca sunt victimele unui accident, furt sau ale unor catastrofe naturale, romanii - ca cetateni ai Uniunii europene - vor primi protectie din partea ambasadelor sau consulatelor oricarei tari a Uniunii Europene. Ei vor primi ajutor daca au probleme cu justitia locala, daca sunt arestati, in caz de boala, deces sau in cazul in care au nevoie de repatriere urgenta. Ei pot beneficia chiar si de asistenta financiara din partea consulatelor sau ambasadelor tarilor Uniunii, in situatii de urgenta . Ambasadele sau consulatele celorlalte tari ale Uniunii Europene sunt obligate sa ii trateze pe romani asa cum isi trateaza proprii cetateni. Cel care are probleme trebuie insa sa faca dovada cetateniei sale cu un pasaport sau buletin de identitate.
  •   2007-08-01
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.