Social

#afaceri #faliment #comisia europeana

Romanii nu-si deschid afaceri de teama falimentului

Initiativa in afaceri a romanilor este stavilita de class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/ class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/frica" title="frica">frica " title="frica">frica de faliment , de teama unui venit nesigur si de riscul pierderii proprietatilor, arata un raport al Comisiei Europene.

Mai mult de jumatate (53%) dintre romanii cu varste cuprinse intre 18 si 64 de ani cred ca frica de faliment i-ar descuraja daca ar avea ocazia sa inceapa un business , se arata intr-un raport al CE privind inovatia si competitivitatea in 2011, citat de RomaniaLibera.ro.

43% dintre romani se tem sa inceapa o afacere descurajati de perspectiva unui venit nesigur, in timp ce 31% se tem ca si-ar putea pierde proprietatile.

In toata Uniunea Europeana, frica de faliment este factorul principal care-i face pe cei mai multi sa evita infiintarea propriei afaceri (49%). Aceasta este urmata de venitul nesigur (40%), pierderea proprietatilor (37%), nesiguranta locului de munca (20%), esecul personal (18%) si lipsa de timp sau de energie (15%).

In timp ce in tari ca Grecia, Italia, Cipru, Slovacia si Turcia, respondentii sunt ingrijorati de securitatea locului de munca si pierderea proprietatilor, in Suedia, Finlanda si Norvegia, cei mai multo cred ca pornirea unei afaceri ar necesita prea mult timp si efort.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea