Social

#pensionari #asigurari de sanatate

Romanii cu pensia mai mare de 740 de lei vor plati contributia la sanatate: 5,5%

Incepand cu 1 ianuarie 2011 , pentionarii venituri pornind de la 740 lei si revolutionarii vor plati contributii sociale de sanatate de 5,5%.

Ministrul Sanatatii, Attila Cseke , a anuntat ca prin aceasta masura baza de impozitare creste cu doua milioane de romani.

"Nu este o decizie foarte usoara, este chiar delicata, dar necesara si trebuia luata de multa vreme. Principiul de la care trebuie sa pornim, ca in multe state, este ca sanatatea costa. Trebuie sa reinvatam in societate ca sanatatea nu este pe gratis", a explicat ministrul, citat de Gandul.

Masura va genera venituri la bugetul asigurarilor de sanatate de 1,4 miliarde lei anual.

"Propunerea aprobata prin aceasta ordonanta de urgenta este ca, de la 1 ianuarie 2011, sa extindem baza contribuabililor la Fondul Unic de sanatate cu doua categorii de persoane: pensionarii cu venituri peste 740 lei si cea mai mare parte din categoria revolutionarilor care astazi sunt exceptati de la plata contributiei pe acea indemnizatie pe care o primesc de la statul roman. La revolutionari ramane exceptata categoria revolutionarilor raniti. In total vorbim de 2.067.764 de persoane", a mai spus Cseke.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea