Social

#viscol Romania #vreme Romania #accidente Romania #romania sub zapada #Centrul Infotrafic

Romania, sub zapada: curse aeriene anulate, localitati fara curent, trenuri intarziate

Sute de persoane sunt blocate, vineri, pe Aeroportul Iasi, dupa ce cinci curse aeriene - doua catre Bucuresti, doua catre Londra si una spre Timisoara - au fost amanate din cauza cetii si a ninsorii abundente. Sunt sapte drumuri blocate, trenurile au intarzieri, iar 7.000 de gospodarii au ramas fara curent!

Potrivit purtat­orului de cuvant al Ae­roportului Internati­onal Iasi, Elena Troia, pana la aceasta ora au fost amanate doua curse aeriene catre Londra, doua spre Otopeni si una catre Timisoara. Vizibilitatea este extrem de redusa din cauza ce­tii si a ninsorii.

Conform sursei citat­e, tot din cauza con­ditiilor meteo nefav­orabile, pe aeroportul Iasi nu au mai aju­ns doua curse de la Aeroportul Otopeni, care trebuiau sa aterizeze la ora 9.00, respectiv 9.25. O singura cursa a re­usit sa decoleze de pe Aeroportul Iasi in cursul diminetii, cea de Tel Aviv. Ae­ronava trebuia sa de­coleze de pe aeropor­tul Iasi la 6,05, dar a reusit sa plece abia dupa trei ore.

Trafic ingreunat pe DN1

Din cauza zapezii si viscolului. in statiunea Predeal, traficul este ingreunat pe sensul de mers catre Ploiesti. Coloanele de masini se intind pe mai bine de sase kilometri, anunta Mediafa.

Potrivit Politiei Brasov, traficul pe DN 1 se desfasoara cu mare greutate, pe sensul catre Ploiesti, intrucat in zona ninge abundent si viscoleste.

Accidente in lant

Azi-dimineata, mai multe tamponari au avut loc, vineri dimineata, pe autostrada A1, in judetul Arges, din cauza neadaptarii vitezei la drumul acoperit cu polei. O singura persoana a fost ranita, iar soferii acuza autoritatile ca nu au actionat cu antiderapant.

Trenurile au intarzieri!

Mai multe trenuri au avut intarzieri majore din cauza viscolului, a vantului puternic si a frigului, circulatia feroviara fiind afectata pe Sucursalele Regionalelor Galati, Iasi si Brasov.

Potrivit Companiei Nationale de Cai Ferate “CFR” SA, din cauza viscolului, a vantului puternic si a temperaturilor scazute, circulatia feroviara este afectata, vineri dimineata, pe Sucursalele Regionalelor Galati, Iasi si Brasov.

Pe SRCF Galati, relatia Adjud – Pufesti, unde circulatia se defasoara doar pe firul II, intre orele 1.30 – 5.20 circulatia feroviara a fost intrerupta, deoarece locomotiva care remorca un tren a agatat cu pantograful un cablu care atarna de linia de contact. Din aceasta cauza, opt trenuri au intarziat cu mai mult de 20 de ore.

Pe relatia Hanu Conache – Independenta, circulatia a fost intrerupta, in noaptea de joi spre vineri, deorece un fir de energie electrica s-a rupt si a cazut in gabaritul liniei. De la ora 4.50 se circula pe firul II cu tractiune Diesel.

De asemenea, pe SRCF IAsI - relatia Pascani – Targu Neamt, din cauza copacilor cazuti pe firul de contact, circulatia a fost intrerupta de la ora 2.16 si reluata la ora 8.10, dar trenurile vor ajunge cu intarzieri la destinatie.

Pe SRCF Brasov, relatia Timisu de Sus – Darste din cauza copacilor cazuti pe firul de contact circulatia a fost intrerupta de la ora 2.20. Vineri dimineata firul I s-a repus sub tensiune, iar firul II ramane inchis.

Drumuri blocate

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca, la aceasta ora (11:30), din cauza zapezii si a viscolului, traficul rutier este intrerupt pe urmatoarele tronsoane de drumuri nationale:

  • DN26 Foltesti - Blagesti, in judetul Vaslui;
  • DN24D Balabanesti – Cuca, in judetul Galati,
  • DN24A Murgeni – Falciu, in judetul Vaslui;
  • DN24B Albita – Husi, judetul Vaslui;
  • DN2F Vladia – Ivanesti, in judetul Vaslui;
  • DN15D Piatra Neamt – Roman, judetul Neamt;
  • DN24 Vaslui – Bucium, judetul Iasi;
  • DN 24 C Vanatori  - Petricani, judetul Iasi;
  • DN11A Podu Turcului  - Barlad, in judetul Vaslui.
  • in judetul Prahova, traficul rutier este blocat din cauza unui autotren care a derapat, pe DN1A Brasov - Cheia, la kilometrul 159+600 de metri.
  • in judetul Iasi, este restrictionata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone pe DN 28A Targu Frumos - Pascani, din cauza ninsorii viscolite.
  • in judetul Constanta, din cauza vantului puternic, sunt suspendate manevrele in toate porturile de la Marea Neagra.

Gospodarii fara curent electric

Tot din cauza ninsorilo, aproape 7.000 de gospodarii din judetul Braila sunt nealimentate cu energie electrica, vineri dimineata din cauza avariilor aparute in retelele de distributie, din cauza ninsorilor.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Braila, Stefan Stoian, 6.782 de abonati din 23 de localitati au ramas fara curent electric.

Avarii la reteaua de distributie se inregistreza in localitatile Oprisenesti, Plopu, Tirlele Filiului, Batogu, Ionesti, Gurguieti, Sihleanu, Scortaru Nou, Constantinesti, Ramnicelu, Corbu Nou, Maxineni, Maru Rosu, Lacu Rezii, Cuza Voda, Salcia Tudor, Gradistea, Custura, Boarca, Racovita, Corbeni, Gemenele, Gavani. In unele dintre cazuri, oamenii nu au curent de aproape 24 de ore.

Din cauza vantului puternic, noua copaci au fost doborati la pamant in ultimele ore, echipaje ale ISU intervenind pentru indepartarea acestora.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea