Social

#ploi torentiale Romania #inundatii romania #inundatii

Romania, sub ape! Ploile au facut prapad!

Zeci de gospodarii din judetele Calarasi, Dambovita,Gorj, Bihor si Giurgiu au fost afectate de inundatiile. Mii de pompieri au intervenit pentru a-i ajuta pe oameni ale caror gospodarii au fost invadate de ape.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), in judetul Gorj au fost afectate noua localitati. Este vorba despre Bengesti, Ciocadia, Balcesti, Birci, Novaci, Sitesti, Bercesti, Pociovalistea si Hirisesti, unde au fost inundate 59 gospodarii, 11 podete si o portiune de 12 kilometri de drum comunal.

Furtuna a facut prapad, duminica, in localitatile Razvad, Visinesti si Uliesti din judetul Dambovita. Dupa ploile torentiale, oamenii au vazut neputinciosi cum apele le-au invadat gospodariile si le-au patruns in case.

Cea mai afectata localitate de inundatii in Dambovita este Razvad. Aici, nu mai putin de cinci gospodarii au fost inundate, noteaza mditv.ro. O rupere de nori a adus dezastrul si in Uliesti, unde trei curti au fost invadate de puhoaie.

Din cauza ploilor torentiale, drumul din localitatea Adunatii Copaceni spre Giurgiu a fost acoperit de ape. Pompierii din cadrul ISU Giurgiu spun ca nu au fost afectate casele oamenilor, noteaza Mediafax.ro.

Meteorologii au anuntat ca pana marti in zonele de deal si de munte, precum si în sudul, centrul si estul tarii, vor fi ploi torentiale, descarcari electrice, vijelii si caderi de grindina.

Mai multe detalii despre vreme gasesti pe vremea.acasa.ro

Sursa foto: libertatea

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea