Social

#cod rosu de canicula #prognoza meteo #vremea

Romania se topeste! Avertismentul Departamentului pentru Situatii de Urgenta

Jumatate de tara se afla sub cod portocaliu de canicula, iar meteorologii iau in considerare codul rosu! In aceste conditii, Departamentul pentru Situatii de Urgenta (DSU) avertizeaza ca in perioada caniculei cei mai vulnerabili sunt copiii si atrage atentia ca acestia nu trebuie lasati singuri in masini, pentru ca in soare masinile se incing foarte repede si se pot produce tragedii.

„Canicula a revenit in Romania si poate aduce cu ea mari probleme daca nu suntem atenti. Cei mai vulnerabili sunt copiii, de aceea iata cateva sfaturi pentru aceasta vreme cu temperaturi ridicate. Niciodata nu lasati copiii singuri in masina. in timpul caniculei, temperatura in masina poate fi mortala” este mesajul postat pe pagina de Facebook a DSU.

CITESTE SI: 

Europa, sub cod rosu de canicula! Temperaturi de 40 de grade in noua tari


Medicii avertizeaza ca, daca temperatura exterioara este de 26 de grade Celsius, in masina dupa 20 de minute pot fi 43 de grade, dupa 40 de minute – 48 de grade, iar dupa 60 de minute temperatura din masina poate ajunge la 51 de grade.

Sursa foto: michaelqaqish.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea