Social

#pierdere drept de vot #oficial german #drept de vot #manifestatii #romania #ue

Romania risca sa piarda dreptul de vot in UE! Oficial german: "UE trebuie sa fie de partea manifestantilor"

Romania risca sa-si piarda dreptul de vot in UE daca Guvernul Grindeanu nu retrage ordonanta referitoare la modificarea codului penal, avertizeaza Gunther Krichbaum, presedintele Comisiei pentru afaceri europene din Parlamentul german, intr-o scrisoare deschisa.

Gunther Krichbaum solicita in scrisoarea adresata presedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker "sa il convoace de urgenta" pe Sorin Grindeanu la Bruxelles si sa ii solicite retragerea Ordonantei de modificare a Codurilor penale. Acesta avertizeaza ca refuzul guvernului de a aparticipa la sedinta va duce la pierderea dreptului de vot, al Romaniei, la nivel european.

"Presedintele Comisiei ar trebui sa il convoace de urgenta pe premierul roman la Bruxelles si sa ii solicite retragerea de indata a masurile propuse. In cazul in care guvernul roman refuza sa raspunda la acest apel, va trebui aleasa alta cale. Comisia ar trebui sa initieze in aceasta situatie o procedura conform noului mecanism pentru asigurarea statului de drept. In cazul in care guvernul nu cedeaza, Romania risca pierderea drepturilor de vot la nivel european", a scris acesta, potrivit libertatea.ro.

"Aceste legi si Ordonante de Urgenta care impiedica viitoare acuzatii impotriva politicienilor si anularea condamnarilor penale definitive, reprezinta un atac serios la statul de drept si la valorile fundamentale ale Uniunii Europene", a mai punctat Gunther Krichbaum.

"Este incurajator faptul ca oamenii din Romania se opun la aceasta lovitura data statului de drept. Demonstratiile in masa pe acest frig arata ca oamenii din Romania apara activ statul. UE trebuie sa fie acum de partea manifestantilor si sa ii sprijine", a mai scris acesta.

Sursa foto: romaniajournal.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea