Social

#Romania ISIS #simpatizant ISIS # Cubeyda Hassan Jama #atacuri teroriste

Romania, noua tinta a ISIS!

Cubeyda Hassan Jama, cetatean finlandez de origine somaleza, in varsta de 19 ani, care voia sa se radicalizeze, a fost arestat de politistii britanici in timp ce incerca sa ajunga cu un avion al unei companii low-cost din Stansted in Bucuresti, scrie daily mail.

Cubeyda Hassan Jama a fost arestat si condamnat la inchisoare pentru trei ani si sase luni dupa ce si-a folosit banii proveniti dintr-un imprumut guvernamental necesar perioadei de studii din Anglia pentru a-si lua bilet doar dus pentru o cursa de pe aeroportul Stansted din Londra spre Bucuresti.

Oamenii legii au descoperit ca acesta avea la el „un ghid explicit de lupta in numele Daesh”(n.r.- este echivalentul arab al acronimului in limba engleza ISIS), cotiere si genunchiere, un incarcator solar, o trusa de prim ajutor, impreuna cu doua perechi de ochelari, ochelari de inot, sampon si o masina de tuns barba si o harta a Turciei si urma sa se alature gruparii jihadiste Stat Islamic.

Politistii au mai descoperit si o agenda in care erau scrise cateva pagini in limba araba, iar cu ajutorul unui translator, s-a descoperit ca pe una din pagini era scris si juramantul de credinta pentru liderul ISIS.
„Jur cedinta comandantului credinciosilor, marele Calif Abu Bakr al-Husseini al-Qurayshi al-Baghdadi. Pace si binecuvantare acestuia!”, a scris acesta.

Autoritatile au facut perchezitii si in locuinta acestuia din Thornton Heath, un cartier din capitala londoneza, unde s-au descoperit mai multe elemente care indicau dorinta barbatului de a se alatura teroristilor: o lista cu locuri de munca in cadrul ISIS (asistent, bucatar, mecanic, profesor, antrenor de fitness) si instructiuni pentru construirea unei bombe.
In laptopul tanarului, care studia Informatica la Universitatea Middlesex din Londra au fost gasite, de asemenea, inregistrari video macabre cu executiile IS, o lista de echipamente recomandate de jihadisti, un folder numit „Sacrificiu de sine” si cartea ‘Hijrah to Islamic State’, un material care furniza informatii detaliate despre aderarea la ISIS.

Barbatul a fost arestat si prins la bordul avionului in luna februarie. El locuia la Londra cu tatal lui de sase ani.

Sursa foto: news.met.police.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea