Social

#copii #natalitate #natalitate romance

Romania imbatranita. Iata de ce nu mai vor romancele sa faca copii!

Natalitatea este in continua scadere in ultima jumatatate de deceniu in Romania. De la 222.388 de nou-nascuti in 2009, anul trecut s-a ajuns la o cifra de 198.216, iar evolutia fenomenului ar putea continua, averizeaza statisticienii.

Cea mai "fertila" luna a anului 2014 s-a dovedit iulie, cu 19.305 de copii veniti pe lume, in timp ce media primelor sase luni s-a cifrat la 16.000 de bebelusi nascuti in Romania. Cauzele par sa rezide in sistemul de ajutorare a familiilor cu copii.

Desi plafonul maxim al indemnizatiei pentru cresterea copilului este de 3.400 lei, media indemnizatiei acordate in Romania este de 916 lei, iar jumatate dintre romancele devenite mame in ultimii doi ani incaseaza minimul de 600 de lei.

Cauzele evaluate de statisticieni pentru declinul demografic actual sunt: situatia economica precara a familiilor, emigratia masiva si dificultatea parintilor intrati in concediu de crestere a copilului de a reveni la locul de munca.

Sursa foto: curierul-iasi.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea