Social

Romania doreste sa trimita militari si experti in Kosovo

R
omania ar putea trimite militari si experti in Kosovo. Afirmatia ii apartine ministrului roman de externe, Adrian Cioroianu care a declarat ca tara noastra intentioneaza sa trimita 170 de militari si experti in fosta provincie iugoslava, in cadrul misiunii Uniunii Europene.
Cioroianu a explicat ca oferta Romaniei pentru aceasta misiune ar putea fi un batalion de 100 de jandarmi si 60 de ofiteri de politie, restul de zece urmand sa fie experti in probleme privind penitenciarele. Aceasta declaratie vine in urma anuntului Presedintiei Consiliului Uniunii Europene privind intentia de a trimite o misiune in Kosovo formata din 1.800 de politisti si juristi. Zilele trecute Romania isi reafirmase pozitia sa fata de “problema Kosovo”. Ministrul roman de Externe, Adrian Cioroianu, a intarit pozitia Romaniei privind parcursul european al Serbiei si pentru o solutie negociata in conformitate cu Dreptul international si acceptate de ambele parti. Cioroianu a declarat ca in ce priveste Kosovo, Romania sustine o solutie negociata cu implicarea ONU, adaugand ca nu vom recunoaste independenta provinciei Kosovo, deoarece crede ca principiile dreptului international trebuie respectate. In acelasi sens presedintele Traian Basescu a declarat la Bruxelles, la incheierea summit-ului UE de vineri, ca datorita solicitarii Romaniei, Consiliul European a decis crearea unei forte de stabilitate in regiune, urmand ca in ianuarie sa ia hotararea referitoare la statutul provinciei Kosovo. El a subliniat si faptul ca in lipsa unei rezolutii ONU si fara respectarea principiilor fundamentale ale dreptului international privind inviolabilitatea frontierelor, Romania nu va accepta solutia privind independenta statutului provinciei Kosovo. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro
  •   2007-12-18
  •  

Articol scris de

E.J.

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.