Social

Romania cere de la CE un mecanism de... interventie rapida in caz de seceta si inundatii

"Politica agricola trebuie modernizata, nu renationalizata”, a declarat seful Departamentului pentru Afaceri Europene, Adrian Ciocanea. E greu de explicat cum el intelege ca am putea sa renationalizam o politica si ne intrebam cum s-o fi descurcand oficialul DAE cand vorbeste limbi straine, daca in romana are probleme de comunicare. Dar nu acesta este mesajul principal al declaratiei facute ieri de Ciocanea pe tema agriculturii, ci propunerea ca Romania sa solicite Comisiei Europene un mecanism de interventie rapid pentru combaterea efectelor secetei si inundatiilor. Ultimul plan romanesc de interventie rapida a fost nascocit pe vremea lui Iliescu si era destinat combaterii saraciei. Evident ca planul a ramas doar in arhiva Monitorului Oficial pentru ca nimeni n-a vazut si interventia rapida. In cazul solicitarii pe care Guvernul roman o va face Comisiei Europene, la propunerea DAE si a Ministerului Agriculturii, de asemenea, nu este clar cum se vor combate rapid efectele secetei si inundatiilor. Adrian Ciocanea a vorbit in termeni vagi despre un mecanism asemanator fondului de solidaritare, acordarea unui sprijin pentru fermieri pentru o singura data intr-un interval de timp (nu a specificat care), precum si verificarea rezultatelor ajutoarelor. Oricum, Ciocanea a precizat ca aceasta ar putea fi prima solicitare a Romaniei catre CE. Daca oficialii CE vor avea curiozitatea sa se intereseze mai in amanunt despre ce se intampla in Romania vor constata cu surprindere ca in timp ce Guvernul roman le cere ajutorul , acelasi guvern tine mortis sa desfiinteze singura arma autohtona impotriva secetei si inundatiilor, Societatea Nationala de Imbunatatiri Funciare.
  •   2007-08-14
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Campanie pentru cariera ei: Urmeaza-ti visul!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.