Social

#romania #universitati romania #top universitati #universitati performante #top universitati in lume

Romania are si universitati performante! Iata cine le recunoaste valoarea!

Romania a intrat in topul universitatilor performante la nivel mondial, cu 10 centre de invatamant superior, in urma unui clasament intocmit de "U-Multirank", un institut de evaluare european.

Criteriile luate in calcul au fost: reputatia pentru cercetare, calitatea predarii, orientarea internationala, succesul transferului de cunostinte si angajamentele regionale.

Selectia a fost facuta dintr-un numar de 850 de centre universitare de pe glob, iar criteriile aplicate in stabilirea ierarhiei fac ca topul european sa fie diferit de alte clasamente intocmite pana acum. Clujul se dovedeste centrul universitar cel mai performant al Romaniei, cu trei universitati incluse in acest top, in timp ce Bucurestiul are doar doua reprezentante.

Universitatile care au trecut cu brio evaluarea U-Multirank sunt: Babes-Bolyai din Cluj Napoca, Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Tehnica din Cluj Napoca, Alexandru Ioan Cuza din Iasi, Universitatea Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj Napoca, Universitatea Bucuresti, Universitatea din Petrosani, Universitatea de Vest din Timisoara, Academiile de Studii Navale "Mircea cel Batran" din Constanta si Universitatea de Stiinte Economice din Bucuresti.

Sursa foto: geofizica.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea