Social

#consumatori casnici # pret energie electrica # taxe si accizeenergie

Romania are cel mai ieftin tarif la energia electrica din Europa

Pretul mediu pe care il platesc romanii pentru energia electrica este al doilea cel mai mic din Europa, dupa Bulgaria, potrivit unei statistici realizate de "The Economist".

Pretul pe care il platesc romanii pe kWh este de 0,025 de euro, de peste doua ori mai mic comparativ cu media UE, care este de 0,06 euro, potrivit economica.net.

Cel mai scump curent il platesc cipriotii, urmati de italieni, de danezei si germani. De asemenea, datele furnizate de "The Economist" arata ca Romania sta foarte bine si la procentul taxelor si accizelor in pretul final al energiei.

Totusi, exista state precum Cehia, Irlanda sau Marea Britanie, unde electricitatea este taxata mult mai putin, desi preţul curentului este mult mai mare decat in Romania. Motivul acestui cost foarte mic este reglementarea ANRE in privinta pretului, insa liberalizarea preturilor din acest an pentru consumatorii casnici va duce la o majorare a facturilor romanilor pentru energia electrica.

Sursa foto: bucurestifm.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea