Social

#avertisment tsunami #tsunami romania #tsunami #romania

Romania, amenintata de tsunami! Avertismentul specialistilor

Romania poate fi oricand lovita de un tsunami devastator, avertizeaza specialistii. Acestia sustin ca un cutremur de intensitate mare se poate produce oricand in largul Marii Negre provocand un val urias ce poate matura statiunile de la malul marii.

Specialistii Institutului National pentru Fizica Pamantului au avertizat, in ultimii ani, cu privire la falia Shabla si asupra cutremurelor de adancime produse in zona de est a Marii Negre, informeaza jurnalul.ro.

"Foarte multa lume spune ca nu este posibil sa ai tsunami in Marea Neagra, care ar fi ca un fel de vas inchis. Eu le recomand dansilor, din punct de vedere fizic, sa ia un lighean si sa faca cu mana in apa, sa vada ce valuri apar", declara in urma cu cativa ani profesorul Gheorghe Marmureanu.

"De la aceasta falie Shabla, personal gandesc ca sunt mari probleme, pentru ca in Marea Neagra, la o adancime de 400 si ceva de metri si pana la foarte adanc, exista depozite imense de hidrogen si de acid sulfuric. Va rog sa realizati ce inseamna aceasta scoatere afara, este un pericol, ceva mult mai periculos decat un val de tsunami insusi", adauga specialistul.

Sursa foto: tes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea