Social

#romania #tornade #avertizare tornade

Meteorologii americani avertizeaza: Romania - amenintata de tornade puternice

Tornadele nu vor mai face ravagii doar pe continentul american, ci ele ar putea matura sate intregi chiar si din tara noastra. Un meteorolog american avertizeaza ca Romania va fi lovita de tornade puternice.

"Oamenii de stiinta ai tarii trebuie sa puna la punct cat mai repede un program adecvat de pregatire care sa vizeze atat meteorologii, cat si publicul larg despre amenintarea tornadelor, si care sa includa metode de identificare a acestora si de protectie. Aceasta este o reala amenintare pentru Romania", avertizeaza meteorologul american Leslie R. Lemon, care a studiat tornada de la Facaeni, judetul Ialomita din 2002.

In timpul tornadei care a a distrus satul Facaeni, mai multi locuitori au fost raniti deoarece, din curiozitate, au stat mult prea aproape de palnia tornadei nestiind ca vietile lor pot fi puse in pericol.

“Cel mai mult m-a socat ca exista un numar mare de meteorologi in Romania care credeau ca tornadele nu aveau loc în Romania,” a spus Lemon.

Potrivit meteorologului, o data lovit un teritoriu de tornada, acesta va fi intotdeauna tinta fenomenului meteorologic.

Americanul a spus ca a atras atentia si autoritatilor si meteorologilor, insa nimeni nu a luat masuri pana acum pentru a putea preveni efectele unor astfel de fenomene meteo care nu sunt singulare in Romania.

Sursa foto: romanialibera.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea