Social

#romania #top destinatii #turda #salina-turda

Romania adaposteste unul dintre cele mai faimoase locuri din lume!

Una dintre salinele deschise in Romania a ajuns in topul celor mai faimoase locuri de sub pamant dupa ce revista "Tavel&Leisure" a publicat un articol despre Salina Turda. Stirea a fost preluata si de postul TV CNN, americanii realizand un amplu reportaj despre salina deschisa inca din secolul XII.

Redeschisa in 1992 in scopuri terapeutice si turistice, Salina Turda este la aceasta ora un muzeu dedicat mineritului, un parc subteran de distractii, cat si un mini-sanatoriu pentru persoanele care sufera de astm. Inclusa in topul 25 al destinatiilor de calatorie de catre site-ul Bussines Insider, salina din Romania este in concurenta directa cu destinatii precum Cetatea Vaticanului, Turnul Eiffel sau Catedrala Wesminster.

La inceputul acestui an, administratorii salinei s-au trezit cu obiectivul promovat inclusiv de o vedeta hollywoodiana. Jared Leto, castigatorul Oscarului pentru rol secundar masculin in 2014, a promovat pe contul sau de Twitter obiectivul turistic, indemnandu-si prietenii sa il viziteze cat mai curand.

Sursa foto: ro.wikipedia.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea