Social

Romania a trecut la ora de vara

In aceasta noapte, Romania a trecut la ora de vara . Ceasurile s-au dat cu o ora inainte, astfel ca ora 3.00 a devenit ora 4.00.

Acest sistem are ca scop folosirea din plin, cat mai mult timp, a luminii Soarelui. In lunile de vara, ora este data inainte pentru ca principalele activitati umane sa se desfasoare cat mai mult posibil pe lumina naturala ; in acest fel se economiseste energia electrica necesara iluminatului.

Sistemul trecerii de la ora de iarna la cea de vara a fost introdus in tara noastra in 1932. Din 1943, practica trecerii la ora de vara a fost suspendata.Ora de vara a fost reintrodusa in Romania incepand cu 1979. In prezent, ora de vara se aplica in fiecare an, in ultima duminica din martie (ora 03:00 devine 04:00), si ultima duminica din octombrie (ora 04:00 devine 03:00).

Romania a semnat Conventia fusurilor orare in 1979, iar in 1997, prin ordonanta guvernamentala, orarul de vara a fost corelat cu cel practicat in tarile Uniunii Europene.

In prezent ora de vara, este folosita doar de 70 de tari din intreaga lume. Singura tara puternic industrializata care nu a introdus ora oficiala de vara este Japonia.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea