Social

# romani everest # romani nepal #cutremur nepal

Romani, victime in cutremurul devastator din Nepal. Iata care sunt sansele lor

Bilantul cutremurului care a lovit sambata Nepalul a ajuns la peste 3.200 de morti si peste 6.500 de raniti. Ministerul Afacerilor Externe a anuntat ca cei 28 de romani identificati pana acum in zona se afla in afara oricarui pericol.

Patru alpinisti romani - Alex Gavan, Teofil Vlad, Justin Ionescu si Zsolt Torok - se aflau pe muntele Everest in momentul in care s-a declansat avalansa produsa de seismul de 7.8 grade magnitudine. Cei patru au reusit sa-si contacteze familiile pentru a-i informa ca nu au fost raniti.

Alex Gavan a transmis mai multe informatii prin intermediul contului sau de Twitter. "Atmosfera este mai calma acum, insa zone din tabara de baza de pe Everest arata ca dupa o explozie nucleara. Dezolant. O mare incertitudine printre oameni", a scris alpinistul pe reteaua de socializare.

Cetatenii romani care au rude sau prieteni in zona afectata de cutremur au la dispozitie pentru informatii numarul de telefon 0728.557.116 sau e-mailul comunicare.consulara@mae.ro, a transmis MAE.

Foto:www.nbcnews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea