Social

# iohannis presedinte # rezultate alegeri 2014 #alegeri 2014 #demisie victor ponta

Rezultate alegeri 2014: Diferenta zdrobitoare intre Iohannis si Ponta

Biroul Electoral Central (BEC) a anuntat luni dimineata, la ora 9:00, rezultate oficiale partiale dupa centralizarea voturilor din 96,5% din sectiile de votare. Conform datelor furnizate de BEC, Klaus Iohannis a obtinut 54,66% din voturi, iar Victor Ponta 45,33%.
 

Iohannis a iesit castigator chiar si in judete care erau dedicate PSD sau aliantelor PSD, cum ar fi Iasi sau Covasna. Aici candidatul ACL a obtinut peste 70% din voturi. De asemenea, in Bucuresti, Cluj, Timisoara, Suceava, Brasov, Klaus Iohannis a castigat. La polul opus s-au aflat judete precum Vaslui, Galati, Mehedinti, Gorj, unde Victor Ponta a primit peste 50% din voturi.  

Presa germană relatează, în ediţiile online, despre victoria etnicului german Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale din România, notând că succesul acestuia reprezintă "o surpriză".

Românul de origine germană Iohannis a devenit noul şef al statului, titrează cotidianul Die Welt, precizând că actualul premier, Victor Ponta, a început campania electorală în calitate de favorit.

"Toţi vor fi surprinşi, voi câştiga", sunt cuvintele cu care şi-a început campania Klaus Iohannis, scrie Die Welt, care notează că victoria lui Iohannis reprezintă "o surpriză" dar şi "o victorie istorică". "Cu cea mai mare participare din anii '90 până în prezent (mult peste 60%) a reuşit să câştige Iohannis (...) Favorit a fost actualul premier Victor Ponta, care a obţinut victoria în primul tur, de acum două săptămâni, cu 40% şi părea de neînvins de Iohannis (30%). Toate sondajele de opinie îl dădeau învingător pe Ponta", mai notează publicatia Die Welt, citata de Mediafax.

"Klaus Iohannis - preşedinte. Victor Ponta îşi recunoaşte înfrângerea", titrează Deutsche Welle, citându-l pe Victor Ponta, care "le-a mulţumit tuturor românilor care s-au prezentat la vot, afirmând: Poporul are întotdeauna dreptate". "Ponta l-a felicitat pe contracandidatul său Iohannis pentru victorie", scrie si Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), care noteaza şi protestele împotriva lui Ponta de la Bucureşti, imediat după încheierea scrutinului. Pentru FAZ victoria candidatului ACL reprezintă "o senzaţie".

Peste 62% din romanii cu drept de vot au mers la urne ieri, cu 10 procente mai mult decat in primul tur. BEC va anunta urmatoarele rezultate partiale la ora 11.00. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea