Social

Regina vizitează America

Lumea, cu ochii pe Richmond. Suverana Marii Britanii şi-a început ieri vizita în SUA, în capitala statului Virginia, pe teritoriul căruia a fost întemeiată prima colonie engleză. Presa mondială a urmărit cu atenţie evenimentul şi pentru că a avut loc în Virginia, unde nu demult s-a petrecut o tragedie. Regina Elisabeta a II-a a fost şocată de masacrul de la Virginia Tech şi a anunţat că îşi va găsi timp pentru a-i alina pe locuitori. Regina Marii Britanii , Elisabeta a II-a , şi soţul ei, prinţul Philip, au început ieri o vizită de stat de şase zile în SUA. Vizita se înscrie în cadrul acţiunilor organizate pentru aniversarea a 400 de ani de la întemeierea primei colonii engleze în Jamestown, Virginia. Mii de oameni din Richmond (capitala statului Virginia) au aşteptat în Capitol Square pentru a-i vedea pe înalţii oaspeţi britanici. Autorităţile locale s-au pregătit şi ele îndelung pentru această vizită. Potrivit programului, regina va ţine un discurs în faţa Adunării Legislative Generale a Virginiei şi va avea o întalnire cu avocatul Oliver W. Hill Sr., expert în drepturi civile , în varstă de 100 de ani, al cărui aport a favorizat decizia Curţii Supreme din 1954 de a înlătura segregaţia rasială din şcolile publice. De asemenea, Elisabeta a II-a va avea o întalnire cu supravieţuitorii masacrului de luna trecută, de la Virginia Tech, şi familiile celor 32 de victime. Scuze pentru sclavie şi uciderea indienilor Regina îşi va găsi timp pentru a-şi exprima condoleanţe şi a-i încuraja pe locuitorii Richmondului. Vineri, ea va face o vizită în locurile în care, în urmă cu 400 de ani, a fost întemeiată prima aşezare engleză permanentă din America, Jamestown. Programul vizitei are scopul de a întări legăturile dintre Marea Britanie şi SUA, focalizandu-se asupra viitorului acestora. Au existat şi apeluri ca suverana să-şi prezinte scuze pentru folosirea sclavilor în trecutul colonial şi pentru uciderea indienilor, potrivit BBC. Cuplul regal se va întalni şi cu preşedintele SUA, George W. Bush, săptămana viitoare. Elisabeta a II-a şi-a propus să facă o vizită în caleaşcă prin Williamsburgul colonial, fosta capitală a statului Virginia, şi de a-şi îndeplini visul de a asista sambată la Derbiul din Kentucky . Va vizita şi Centrul Spaţial Goddard al NASA, şi Memorialul comemorativ al eroilor din cel De-al II-lea Război Mondial de la Washington. Evenimentul este considerat favorabil pentru lumea afacerilor. În fosta capitală confederată, steagurile britanice vor flutura întreaga săptămană. De la o sută de oameni la cea mai mare superputere Cand 104 oameni au traversat Atlanticul în urmă cu 400 de ani pentru a înjgheba prima aşezare engleză permanentă din Lumea Nouă, nu aveau habar ce va urma. Nu avea cum să le treacă prin minte că iniţiativa lor temerară va sta la temelia naşterii celei mai mari superputeri din istorie. Micul grup de colonişti s-a instalat pe malul raului James la 14 mai 1607. Au găsit aici meleaguri ostile, dar nimic nu i-a dat înapoi.
  •   2007-05-04
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Efectele dependentei dintre cumparatori si vanzatori

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Cat de mult iti folosesti puterea de cumparator?

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare