Social

# alimente tva # masuri 1 iunie # tva redus # tva 9 la suta #reducerea tva

Reducerea TVA: pentru ce produse platim mai putin de la 1 iunie

Cota redusa de TVA de 9% va fi aplicata de luni, 1 iunie pentru alimente, inclusiv bauturi (mai putin cele alcoolice) destinate consumului uman si animal, animale si pasari vii din specii domestice, seminte, plante si ingrediente utilizate in prepararea alimentelor.

Potrivit actului normativ, toate produsele ale căror coduri au fost prevăzute în normele de aplicare a legii, care prin natura lor sunt alimente destinate consumului uman sau animal, ori sunt plante, seminţe, utilizate pentru producerea de alimente destinate consumului uman sau animal, vor beneficia de aplicarea cotei reduse de TVA pe tot lanţul economic de la producător până la consumatorul final.

Prin urmare, cota redusă de TVA va fi aplicată şi în cazul în care un produs alimentar este utilizat ca materie primă în alte scopuri, cum ar fi producerea de cosmetice, băuturi alcoolice, atâta timp cât acestea, prin natura lor, au ca destinaţie principală consumul uman sau animal, relateaza Mediafax citand actul normativ.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea