Social

#cutremur Kos #cutremur Bodrum #cutremur Marea Egee # romani cutremur

Reactia MAE dupa cutremul de peste 6,7 grade din Grecia si Turcia VIDEO

Un cutremur cu magnitudinea 6,7 a zguduit vineri dimineata mai multe orase turistice din zona Marii Egee, fiind resimtit in Grecia si Turcia. Cel putin 200 de persoane au fost ranite, iar doua au murit, relateaza Reuters. Seismul s-a produs la o adancime de zece kilometri, iar cele mai mari pagube s-au inregistrat pe insula elena Kos si in statiunea turca Bodrum.

Cinci persoane care se aflau pe insula Kos au fost „grav ranite” in urma seismului si au fost transportate cu elicopterul pe insula Creta pentru a primi tratament, potrivit presei elene. Una dintre aceste cinci persoane ar fi suferit „rani foarte serioase” la ambele picioare.

Centrul Seismologic Euro-Mediteraneean i-a sfatuit pe oamenii aflati in zonele afectate sa nu intre in cladirile avariate, caci sunt asteptate mai multe replici. Astfel, cladirile ar putea sa se prabusca. Oamenii au fost sfatuiti sa nu mearga nici catre plaje, unde au fost asteptate valuri puternice. Multi dintre turisti si-au petrecut noaptea in strazi, in urma seismului.

Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca, pana la acest moment, nu au fost primite solicitari de asistenta consulara din partea cetatenilor romani.

“Referitor la seismul care a avut loc in dimineata zilei de 21 iulie 2017, in Republica Turcia, resimtit si in Republica Elena, Ministerul Afacerilor Externe precizeaza faptul ca Ambasada Romaniei la Atena si Consulatul General al Romaniei la Izmir au intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile locale, in vederea obtinerii unor informatii cu privire la urmarile cutremurelor, precum si cu privire la existenta unor persoane de cetatenie romana printre persoanele afectate.

Cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la urmatoarele numere de telefon ale Ambasadei Romaniei la Atena – (0030) 2106728879 si (0030) 2106744544 si al Consulatului General al Romaniei la Izmir – (0090) 232 4650579 apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call-Center in regim de permanenta.

Ambasada Romaniei la Atena si Consulatul General al Romaniei la Izmir monitorizeaza situatia, mentin legatura cu autoritatile locale, fiind pregatite sa acorde asistenta consulara, in caz de necesitate”, a anuntat MAE.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea